Ramazan ayı ile beraber orucun hayatımıza girmesi beslenme düzenimizi tamamen değiştiriyor. Sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez şeylerden biri dengeli ve sağlıklı beslenmedir. Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilmek doğru bir beslenme düzenine bağlıdır.
Ramazan ayında oruç tutarken uzun süre aç kalmak metabolizmayı yavaşlatır. Öğünlerin ve beslenme düzeninin değişmesi, oruç tutan kişilerin hızlı kilo almasına neden olabilir. Bu nedenle sahur ve iftarda dikkat etmeniz gerekenleri sizin için derledik.
Sahurda dikkat edilmesi gerekenler
- Sahura kalkmadan oruç tutmaya çalışmak en büyük yanlışlardan biridir. Kan şekerini dengelemek için kesinlikle sahura kalkılmalıdır.
- Çok kaliteli bir protein olan yumurtayı sofradan eksik etmemekle birlikte, yoğurt, süt ve az tuzlu peynir gibi protein kaynaklarının tüketilmesi gerekir.
- Sahurda, susama isteğini artıran ve mide sorunlarına neden olan baharatlı, tuzlu ve yağlı yiyeceklerden kaçınmak gerekir.
İftarda dikkat edilmesi gerekenler
- Gün içinde kan şekeri çok fazla düştüğü için kısa süre içerisinde çok fazla yemek yeme eğiliminde oluruz. Bu nedenle iftarda yavaş bir tempoda yemek yemek ve hafif yiyecekler tüketmek gerekir.
- İftar zamanı orucu 1-2 bardak su ile açtıktan sonra, 1-2 hurma veya 2-3 zeytin yemeli ve sonra hafif bir çorba ile devam etmelisiniz.
- Çorbadan sonra 10-15 dakika kadar mola verilmelidir. Böylece çok hızlı yemek yemenin ve hazımsızlık problemlerinin önüne geçilebilir.
Tüm bu bilgiler ışığında sağlıklı menüler için MALL OF ANTALYA AVM ‘de bulunan SHEAKSPEARE, BIG CHEFS gibi restaurantlarımız ve daha fazlası için sizleri iftara bekliyoruz.