TR EN RU

Cep Telefonu Alımlarında Taksit Sayısı Artırıldı!

Resmi gazete duyurusu ile cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımında kullanılan kredilerde taksit sayısı artırıldı.
Cep Telefonu Alımlarında Taksit Sayısı Artırıldı!

Cep telefonu almayı düşünenlere iyi bir haberimiz var. Resmi gazetede yayınlanan duyuru ile cep telefonu alımlarındaki kredi taksit sınırı geçici olarak arttırıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu‘nun (BDDK) akıllı telefon, tablet ve bilgisayar alımında kullandırılan kredilerin taksit sayısına ilişkin yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenleme ile tablet ve bilgisayar satışlarında en fazla 6 taksit, fiyatı 3,500 TL‘ye kadar olan cep telefonu satışlarında en fazla 12 taksit, bu fiyatın üzerinde olan cep telefonu satışlarında ise en fazla 6 taksit olabilecek.

12 Taksit Cep Telefonu

Cep telefonu kredilerinde taksit sayısı 12 aya çıktı

Aynı düzenlemeye geçici madde ile , “Fiyatı 3 bin 500 Türk lirasının üzerinde olan akıllı telefon alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 6 ay olan vade sınırı 31 Ocak 2019‘a kadar 12 ay olarak uygulanır” ibaresi eklendi.

Kredi kartıyla cep telefonu alınmasına yönelik düzenlemelerde herhangi bir değişiklik öngörülmedi.

Tarih: 28 / 11 / 2018
MALL OF ANTALYA
Kategori: TEKNOLOJİ
© 2018 MOA Blog. Tüm hakları saklıdır.