TR EN RU

Mutlaka Görülmesi Gereken Antalya Şelaleleri

Antalya denince sadece deniz, kum ve güneş akla gelir oysa gizli kalmış eşsiz doğasını da gözden kaçırmamak gerekir.
Mutlaka Görülmesi Gereken Antalya Şelaleleri

Antalya denince sadece deniz, kum ve güneş akla gelir oysa gizli kalmış eşsiz doğasını da gözden kaçırmamak gerekir. Antalya’da bulunan ve mutlaka görülmesi gereken beş şelalemiz;

Aşağı Düden Şelalesi
Aşağı Düden Şelalesi
Merkeze yakın bir şelale gezmek isterseniz ilk gideceğiniz yer Aşağı Düden Şelalesidir. Merkeze yaklaşık 8 km uzaklıktadır. 40 m yükseklikten dökülen bu şelalenin sizleri büyüleyeceğinden eminiz. Lara’da bulunan şelaleye toplu ulaşım araçlarıyla da gitmek mümkün.

 

Yukarı Düden Şelalesi
Yukarı Düden Şelalesi
Varsak sınırları içinde olan bu şelale şehirden biraz daha uzaktır. Şelale yakınlarında bulunan Antik Lyrboton medeniyeti döneminden kalma nekropol de bulunur. Ayrıca şelale girişinde mesire alanı ve kafeler de vardır. Tüm gününüzü hiç sıkılmadan geçirebileceğiniz doğa ve tarihin iç içe geçtiği bu şelaleyi buralara kadar gelmişken gözden kaçırmayın.

 

Kurşunlu Şelalesi
Kurşunlu Şelalesi
Aksu kasabasında yer alan bu şelale havaalanına sadece 1 km. uzaklıktadır. Şelaleye yemyeşil ağaçlarla çevrili patika bir yoldan geçip ulaşıyorsunuz. Ve saklı cennet tanımlamasının karşılığını şelaleyi gördüğünüz anda anlıyorsunuz.

 

Manavgat Şelalesi
Manavgat Şelalesi
Ülkemizin en ünlü şelalelerinden biridir ve Manavgat çayı üzerinde bulunur. Çınar ağaçlarıyla kaplı parkta çok güzel fotoğraflar çekebileceğiniz seyir terasları bulunur. Yılda yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret ettiği şelalede restoran, büfe, hediyelik eşya satış yerleri bulunmaktadır.

 

Sapadere Şelalesi
Sapadere Şelalesi
Alanya’nın Sapadere köyünde bulunan Sapadere Kanyonu’nun girişinden 300 m içerisinde bulunan doğa harikası bir şelaledir. Şelalenin döküldüğü yerde yüzmek için uygun doğal bir de havuz bulunur. Soğuk suda yüzmeyi sevenler için kaçırılmayacak bir fırsat.

Tarih: 07 / 09 / 2020
MALL OF ANTALYA
© 2018 MOA Blog. Tüm hakları saklıdır.